Η ιστορία μας

ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ…ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ

Το οικόπεδο το Διδακτηρίου ήταν της κυριότητας της οικογενείας Κλεάνθου Ζερβού και της οικογενείας Ιωάννου Σκόνη . Οι οικογένειες δώρισαν στο Δημόσιο το οικόπεδο  και το κτίριο ανεγέρθηκε με έξοδα  της οικογένειας Ιωάννη Σκόνη κατά το έτος 1891. Το Διδακτήριο χρησιμοποιήθηκε ως το μοναδικό σχολείο αρρένων από την ανέγερση του έως το 1835.

    Σε αυτό υπηρέτησε αρχικός διευθυντής ο Εμμανουήλ Καβουκλής,  με το όνομα του οποίου είναι γνωστό στην Κάλυμνο ως Σχολείο Καβουκλή. Στη συνέχεια διετέλεσαν οι κάτωθι Διευθυντές : Σωτηρίου Γιώργος, Καθοπούλης Νικόλαος, Γούναρης Ιωάννης και Γαζόπουλος Παναγιώτης .

   Κατά το έτος 1963, όποτε και διετέλεσε Διευθυντής  ο κύριος Γαζόπουλος Παναγιώτης, το κτίριο επισκευάστηκε ριζικώς με το ποσό των 350.000 δραχμών από το Νομαρχιακό Ταμείο Δωδεκανήσου.  Τα ξύλινα δάπεδα αντικαταστάθηκαν από πλακάκια, έγινε νέα εσωτερική διαρρύθμιση  καθώς και υδροχρωματισμοί και ελαιοχρωματισμοί στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του Διδακτηρίου. Κατασκευάστηκαν καινούριες τουαλέτες και τσιμεντώθηκε ο περίβολος του σχολείου.

   Από το 1986 Διευθυντής ανέλαβε ο Μιχαήλ Νικολαόυ Ζαΐρης , με προσπάθειες του οποίου αγοράστηκε και διαμορφώθηκε από το Δήμο μας το βορειοδυτικό προαύλιο του Σχολείου εκτάσεως 700τ,μ.

 Στις 20 -2-2004, επί Διευθυντή Μιχαήλ Νομικού Κυράννη , και Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής και Αντιδημάρχου κυρίου Φίλιππου Χριστοδούλου, έγιναν τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του 3ου Δημοτικού Σχολείου, που ξεκίνησε το 2001, στα πλαίσια της προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, και ολοκληρώθηκε επί Δημαρχίας Γεώργιου Ρούσσου. Η νέα πτέρυγα περιλαμβάνει στο ισόγειο αίθουσα εκδηλώσεων 133τμ. και αίθουσα διδασκαλίας 40 τ.μ.  Στον όροφο υπάρχουν 4 αίθουσες διδασκαλίας 111 τ.μ περίπου.

Από τις 22-11-2007 μέχρι και σήμερα Διευθυντής του σχολείου είναι ο Εμμανουήλ Λεβέντης του Ιωάννη και της Αγγελικής .