3η θέση στην Ρομποτική

Η ρομποτική ανθεί στο 3ο Δημοτικό Καλύμνου και του χαρίζει σημαντικές διακρίσεις

Τη δεύτερη θέση για την καλύτερη μακέτα κατέλαβε η Ομάδα Ρομποτικής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Καλύμνου στον μεγάλο τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 που πραγματοποιήθηκε χθες στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου στην Αθήνα και τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ήταν η πρώτη φορά που τα Δωδεκάνησα εκπροσωπούνταν στον συγκεκριμένο διαγωνισμό από σχολείο εκτός Ρόδου (ΕΔΩ), με την ομάδα των Καλύμνιων μαθητών να αποδεικνύει με το αποτέλεσμα ότι διαθέτει τις προϋποθέσεις για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον.

Η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές της Έ Δημοτικού Γιάννη Γερακιό, Μιχάλη Έλληνα, Ζαχαρία Κλήμη, Καλοτίνα Κορφιά, Ηλία Τηλιακό, Μαρία Τρουμουλιάρη και τον δάσκαλό τους Δημήτρη Αγγελή.

Στον διαγωνισμό (διοργανώθηκε από την WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE) συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 μαθητές και 454 ομάδες από όλη την Ελλάδα και αφορούσε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ξεκίνησε τον Οκτώβριο με την ανακοίνωση των θεμάτων, συνεχίστηκε με πέντε μήνες εντατικής δουλειάς, κορυφώθηκε με τους 13 προκριματικούς διαγωνισμούς και ολοκληρώθηκε με τον Τελικό.

Οι μαθητές του νηπιαγωγείου δοκίμασαν τις ικανότητές τους στην κατηγορία «Μια βόλτα στην πόλη μου» και τα παιδιά Δημοτικού στις κατηγορίες: «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά στην ανάπτυξη των νησιών», «Ποδόσφαιρο 2×2» και «Εποικισμός στον Άρη».

Το γυμνάσιο παρουσιάζει σήμερα (δεύτερη και τελευταία μέρα του διαγωνισμού) ρομποτικές κατασκευές με θέμα «Οι δρόμοι του κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα» και «Πρωτέας», ενώ οι μαθητές Λυκείου «SmartCities».

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής

Την πρώτη θέση κατέλαβε το περασμένο Σάββατο η Ομάδα Ρομποτικής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Καλύμνου στον Περιφερειακό Διαγωνισμός Ρομποτικής της Wro hellas που πραγματοποιήθηκε στο 2ο ΕΠΑΛ της Ρόδου και τελεί υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας.

Δημοτικά και Γυμνάσια του Νοτίου Αιγαίου διαγωνίστηκαν για να εκπροσωπήσουν την περιφέρειά τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό που θα γίνει στις 23 Φεβρουαρίου στο κλειστό γήπεδο Γαλατσίου.

Το θέμα του διαγωνισμού για τα Δημοτικά Σχολεία ήταν «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησί».

Η WRO HELLAS προσκάλεσε τους μαθητές να φανταστούν τα ελληνικά «έξυπνα νησιά» κατασκευάζοντας μοντέλα με αυτοματισμούς σύμφωνα με το θέμα.

Η Ομάδα Ρομποτικής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλύμνου, αποτελούμενη από τους μαθητές της Έ Δημοτικού Γιάννη Γερακιό, Μιχάλη Έλληνα, Ζαχαρία Κλήμη, Καλοτίνα Κορφιά, Ηλία Τηλιακό και Μαρία Τρουμουλιάρη, κατάφεραν να εντυπωσιάσουν τους κριτές με τις λύσεις που πρότειναν σε προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδιο το νησί τους, όπως είναι η συλλογή και αξιοποίηση ομβρίων υδάτων, η ανακύκλωση καθώς και προτάσεις για αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Οι μικροί Καλύμνιοι εφευρέτες μάλιστα συγκέντρωσαν την απόλυτη βαθμολογία των 200 πόντων καθώς δεν τους αφαιρέθηκε κανένας βαθμός από την κριτική επιτροπή.

Το επόμενο Σάββατο λοιπόν (23/2) η Ομάδα θα βρίσκεται στην Αθήνα όπου θα διαγωνιστεί πλέον στον μεγάλο τελικό με τις καλύτερες ομάδες Ρομποτικής από όλη την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που τα Δωδεκάνησα εκπροσωπούνται σε παρόμοιο διαγωνισμό από σχολείο εκτός Ρόδου.